Kari - anglický typ
Nejjemnější a pěkně barevný typ kari vhodný i pro děti.
Kari je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často až z 25 druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby aj.
Anglický nepálivý typ kari s největším podílem kurkumy. Je to kari přizpůsobené anglické kuchyni. Ideální použití - při přípravě rýže, na těstoviny a luštěniny, do omáček, polévek, salátů, ale i při dušení či smažení zeleniny, masa, ryb apod.