Chilli Kashmiri mleté
Indické chilli se sladkou chutí a kouřovým nádechem
Indická odrůda chilli s nádherně rudou barvou a sladkou, ovocnou chutí s lehce kouřovým nádechem (SHU 9.000 - 15.000)
Kashmiri je odrůda chilli (Capsicum annuum) původem z Indického státu Kašmír, s jasně červenou barvou a sladkou ovocnou, lehce kouřovou chutí. S SHU 9.000 - 15.000 se řadí k mírně pálivým odrůdám, a proto se dají použít do většiny jídel, kde se paprika s mírnou pálivostí používá (např. guláše). Tradiční použití je v indické a asijské kuchyni do curry a tandoori pokrmů, kašmírského pulaa, luštěnin a zeleninových jídel. Výborná je i kombinace se sýry nebo ovocem. A využít se dá i v čokoládových sušenkách (cookies) nebo horké čokoládě.
Země původu: Indie