Kuřecí rarášky od paní Margity Budínové

Vytisknout
Kuřecí rarášky od paní Margity Budínové

Použité koření:

Provensálská

Velice aromatická směs bylin a levandule

Číst více Vybrat balení

PROVENSÁLSKÁ

Jihofrancouzská světově proslulá směs z rozmarýny, tymiánu, saturejky, dobromysli (oregana), fenyklu a levandule.

Můžeme ji použít na jehněčí, skopové maso, na králíka, kuře, na grilovaná masa, k naložení. Vhodná je i do dušené zeleniny s masem (rajčata, papriky, cukety aj.) i bez masa.

Dnes uvádíme recept na pokrm, o kterém jeho autorka tvrdí, že připravená směs vydrží v lednici až tři dny. Přesvědčili jsme se o tom, že pro svoji dobrou chuť nevydrží.

KUŘECÍ RARÁŠKY, od paní Margity Budínové

Kuřecí maso (bez kosti) nakrájíme na menší plátky, velmi mírně naklepeme (maso je křehké). V misce rozšleháme 2 vejce a přidáme 2 lžíce piva (zbytek vypijeme), 1 lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce solamylu, 1 lžíci Provensálské směsi, trochu soli a černého mletého pepře. Směs řádně promícháme a potom do ní vložíme malé kuřecí řízečky – rarášky. Několikrát v misce vše promísíme. Necháme v lednici uležet alespoň 1 den.

Kuřecí řízečky – rarášky smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme se zeleninovou oblohou, jako přílohu rýži, hranolky nebo jen čerstvý zeleninový salát a bílé pečivo.

Použité suroviny na 4 porce :

0,5 kg kuřecích řízků, 2 celá vejce, 2 lžíce piva, 1 lžíce plnotučné (nebo kremžské) hořčice, 3 lžíce solamylu, 1 lžíce Provensálské směsi, sůl, pepř, olej na smažení

přílohy :
zeleninová obloha, rýže, hranolky, pečivo

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík