Ingredience

Použité suroviny na 4 sklenice Silvestrovského punče:

  • 2 dcl rumu
  • 2 dcl griotky (recept č. 227 Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce kořenící směsi „Punč“
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička másla

Použité suroviny na 8 sklenic Domácího punče:

  • 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína
  • 2 dcl griotky (recept č. 227 Vánoční griotka)
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce kořenící směsi „Punč“
  • černý čaj

Na ozdobení:

  • Tenké plátky pomeranče

Použité koření:

Punč

drcená směs se skořicí, jablky, pomerančovou kůrou a dalšími

Číst více Vybrat balení

Silvestrovský punč

Vytisknout


Silvestrovský punč s kořením, které obsahuje jablka z Čech, pomeranče ze Španělska a z koření skořici, kardamom a hřebíček.

20 min. 4 sklenice
  • 1/4

    Připravíme si ingredience.

    Silvestrovský punč - recept krok 1
  • 2/4

    V dvoulitrovém hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, do ní vsypeme 1 lžíci směsi koření „Punč“ a 5 minut necháme vařit a odstavíme z plotny.

    Silvestrovský punč - recept krok 2
  • Recept týdne:
    Jak získat koření "Punč" k objednávce zdarma?

    Vložit do košíku za 0 Kč

    Platí do neděle 1. ledna 2017

  • 3/4

    Přidáme šťávu z 1/2 pomeranče, lžíci medu, rum a griotku, rychle přivedeme k varu a je hotovo

    Silvestrovský punč - recept krok 3
  • 4/4

    Podáváme horké s plátkem pomeranče.



    Tip: Přidáme-li do každé sklenice pár kapek rozpuštěného másla, punč se zjemní a navíc zůstane déle horký a nevyprchá z něj alkohol.



    Přidáváme ještě návod na Domácí punč, kdy vodu nahradíme 400 ml silného černého čaje, přidáme 0,7 l sladšího bílého nebo červeného vína (dle chuti) a vynecháme rum, med a máslo.

    Silvestrovský punč - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík